YÜKLENİYOR…

Huzur Makina İçin ITM-2013 Beklentileri Karşıladı

17 yıldır Şenil İplik Makineleri üretimi yapmakta olan Huzur Makina, yerel ve uluslararası pazarlarda 100.000 iğ’in üzerinde makinesi ile faaliyet gösteriyor.

Firmanın makineleri Brezilya, Meksika, Endonezya, Hindistan, Pakistan, İran, Suriye, Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan, Rusya ve İtalya’ya ihracatı düzenli olarak devam ediyor. Ülkemizde düzenlenen yegâne tekstil makineleri fuarı olduğundan ITM Texpo Fuarlarına katılım sağladıklarını dile getiren Huzur Makina Genel Müdürü Levent Yılmaz, yurt içi ve çevre ülkelerden gelen ziyaretçilere ürünlerimizi tanıtmak ve var olan müşterilerimizle de temasımızı sürdürmek amacı ile fuara katıldıklarını söyledi. Fuarı değerlendiren Yılmaz, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Fuar genel olarak önceki yıllarda düzenlenen fuarlara göre yerli ziyaretçi açısından sönük olmakla birlikte özellikle çevre ülkelerden tatmin edici miktarda ziyaretçi gelmiştir. Fuarda firmamızın üretmiş olduğu SL-2005 Elektronik Fantezi Şenil İplik Makinesi, SL-2003 Elektromekanik Döner Bıçaklı Şenil İplik Makinesi, SL-2006 Jiletli Şenil İplik Makinesi, FSM Yumuşak Sarım Aktarma Makinesi, BBY Bobin Aktarma Makinesi, KTM İplik Katlama Makinesi, BKM İplik Büküm Makinesi ve Gezer Temizleyici Sistemleri’ni sergilemiştir. Fuardan beklentimiz yeni müşterilerle tanışma fırsatı bulmak ve var olan müşterilerimiz ile de ilişkilerimizi kuvvetlendirmekti.

Fakat fuarın ziyaretçi profilinde geçmiş yıllara oranla bir çeşitlilik yoktu. Dolayısı ile genel olarak eski müşterilerimizle bir arada bulunarak onlara ürünlerimizdeki yenilikleri tanıtmaya çalıştık. Fuarın bize sağladığı en önemli avantaj da dört günlük süre içinde özellikle komşu ülkelerden gelen müşterilerimizin çoğunluğu ile görüşme fırsatını elde etmemizdi. Ürünlerimize olan yüksek ilgi neticesinde müşterilerimizden olumlu dönüşler aldık. Dolayısı ile bu açıdan fuarın beklentilerimizi karşıladığını söyleyebiliriz. Fakat diğer yandan firmamızdan bağımsız olarak genel olarak fuarın gerek yerli gerek yabancı ziyaretçi açısından çeşit ve nitelik açısından zayıf olduğu da aşikârdır. Bu açıdan fuarın 3 veya 4 senelik aralıklarla yapılması daha yerinde olacaktır.

    

Kaynak: www.tekstilteknik.com.tr